Beam me up Scotty…
Ο Λινουξάς ο πρώην Windowsάς και ο Τρέκκι.

Του ’21 το Ευρωπαϊκό…

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Όμορφη χώρα, με πολλά εδάφη, οργανωμένη, με πολύ κόσμο να ζει όμορφα κει μέσα (‘Ελληνες, Τούρκους, Βούλγαρους, Σέρβους, Αλβανούς, Σέρβους, Εβραίους και κάθε λογής ράτσα). Είχε και Ρουμάνες και Ουκρανές, Ρωσσίδες παλλακίδες και Ρωμιές ερωμένες…

Είχανε και Σουλτάνο (Βασιλιά δηλαδή) με χαρέμι, παλλακίδες (οι σελέμπριτις της εποχής δηλαδή, δεν κάνανε βίζιτες στον Αστέρα Βουλιαγμένης, αλλά τις είχε πρόχειρες ο Σουλτάνος εκεί. Βλέπεις δεν είχαν ίντερνετ τότε να κλείνουν τα ραντεβού μέσω Skype…, που να τρέχει για έναν πήδο ο έρμος ο Σουλτάνος στην Αθήνα, καλή ήταν και η Πόλη…).

Με τα λιμάνια της, με τις ομορφιές της, καρντάσια όλοι της οι κάτοικοι. ‘Νταξει μωρέ, γίνονταν και φασαρίες καμιά φορά, σάμπως σήμερα δε γίνονται; Γιαυτό υπάρχουν και οι μπάτσοι, τα ΜΑΤ, τα ΜΕΑ για μια Τουρκία νέα.

‘Είχε δώσει και προνόμια πολλά ο Σουλτάνος σε όλους. Και στους ‘Ελληνες και στους άλλους. Τι δηλαδή, επειδή είσαι Γκιαούρης, δεν είχες πρόσβαση στη Δημόσια διοίκηση; Δεν ήταν δα και Πομάκοι ή Μουσουλμάνοι της Θράκης οι ‘Ελληνες τότε. Για κοίτα πόσοι Γκιαούρηδες ήταν υψηλά ιστάμενοι τότε. Τήρα και τον Αλη Πασά (σαν τον φούρναρη της τότε εποχής ήταν, είχε στήσει δικό του μπαϊράκι τότες… και είχε ένα σωρό Αλβανά και Γκιαούρια στη δούλεψή του).

Μόνο κάτι παλιόπαιδα στην Πελλοπόνησο, που τους είχαν τάξει οι ΓαλλοΑγγλοΡώσσοι πολλά φράγκα και εξουσία, παρέα με κάτι φραγκάτους ‘Ελληνες γαιοκτήμονες είχαν άλλη γνώμη και θέλαν λεφτεριά.

Λεφτεριά! Που θα βρίσκαν χειρότερα ωρέ;
Τι θέλαν; Τα φουστρόνια τους ‘Αγγλους για διοίκηση;
Τις μπαγκέτες των Γάλλων για ψωμί; Καλό είναι και το κουρκούτι.
Το μπόρστ των Ρούσσων για φαΐ; Τι καλύτερο έχει το μπορστ από το ιμάμ-μπαϊλντί;

Να μην τα πολυλογάμε, μια μέρα, ο Οσάμα της εποχής εκείνης, ο Θοδωράμα Μπιν Κολοκοτρώνεν, μαζί με τον σέντερ φορ τον Καραϊσκάκη, τον Παπαφλέσσα δεξί μπακ-χαφ, τον Κανάρη τον ΟΥΚά και με μεταγραφές τον Λόρδο Βύρωνα (δεν ξέρουμε αν ήρθε εδώ επειδή του άρεσε το Greek way ή αν ήρθε για ένα καλό συμβόλαιο σαν το Ριβάλντο ένα πράμα), ξεσηκώθηκαν και τα κάναν σαλάτα.

Εξεργερθήκαν που λέτε… και τι να κάνει η αυτοκρατορία; Εστειλε στρατά να πνίξει το κίνημα. Πως κάνει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ σήμερα; ‘Ενα και το αυτό δηλαδή…. Τη δουλειά του κοίταγε ο Σουλτάνος (μαζί με ουρί βέβαια.. τον έπρηζε και η Σουλτάνα : ‘Ολο στις γκόμενες έχεις το νου σου ρε βλαμμένο, για δες τι κάνουν στο Μωριά τα Γκιαούρια και μετά έλα να με σιάξεις και μένα Πασά μου).

Στέλνει λοιπόν ο Σουλτάνος τον Ιμπαήμ σε θέση λίμπερο, τον Κιουταχή σε θέση σέντερ φρο και πάει να πάρει το Ευρωπαϊκό.

‘Ελα όμως που τα Γκιαούρια είχαν διαιτησία ευνοϊκή στα ματς. Και να σου ο Κανάρης να πετάει μπόμπες – γκολ (σαν το Δέλλα στον ημιτελικο), να κάνει ντρίμπλες ο Καραϊσκάκης σαν τον Ζαγοράκη στο Λιζαραζού και να κερδάνε τα ματς οι ‘Έλληνες με τακτική Ρεχάγκελ (πάμε, βαράμε, ένα γκόλ βάζουμε και μετά άμυνα).

Με τέτοια διαιτησία πως να κερδίσει ο Σουλτάνος;
Και τι έγινε που έγινε σφαγή στο ματς στο γήπεδο Μεσσολογγίου και κερδίσαν οι Τούρκοι με 9-0;

‘Ισα ίσα που ξεσηκώθηκαν οι Ευρωπέη για όλα τα οφσάιντ γκολ που έβαλε η Τουρκία στο ματς.

Στο δε ματς της Χίου με τη σφαγή των θεατών και το 10-0, σηκώθηκε το ΝΑΤΟ της εποχής και τα έβαλε με το Σουλτάνο. Είχε και μια παλακίδα τότε ο έρμος που την είχε ξεσκίσει στο Greek way, είχε ακράτεια η λεγάμενη και του λέρωνε τα σεντόνια και τα είχε πάρει ο Σουλτάνος : Δε σου στέλνω γιατρό του ‘λεγε ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ της εποχής ο Μέτερνιχ, γιατί έκανες φάουλ… αν και τον πήγαινε ο “Μέτε”, δεν τον πήγαινε ο Τσάρος (ο Μπλαχίν της εποχής), η Βασίλισσα της Αγγλίας (do ti like Bekham) και τα Φραντσεζάκια με τις κουτουλιές.

…και απο πίσω δε ο Υψηλάντης σε ρόλο σκάουτερ, αλώνιζε τα Εωρωπεηκά γήπεδα και έψαχνε εθελοντές οπαδούς… και δεν ήταν λίγοι τελικά.

‘Οπου και να παίζαν τα Γκιαούρια, ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ (με το συμπάθειο ο κόσμος να γκαρίζει… “Αλωσέ τη, την Τριπολιτσά… δε μπορώ, δε μπορώ τα Οθωμανικάαααααα…”

Και δώστου φράγκα οι Ευρωπέη και όπλα και ακόμη περισσότερα λεφτά, (λίρες, ρούβλια, φράγκα) και λέγαν στα Γκιαούρια : Βάλτε γκολ εσείς και μεις θα στηρίξουμε την άμυνα.

Και να μωρέ, με τον Ρεχακλή κόουτς, τον Παπαφλέσσα σε δεκάρι θέση και τον Διάκο κρυφό κυνηγό χτυπάγαν τα ματς στα ίσια και κερδάγανε συνέχεια.

Ο δε Μπιν Κολοκοτρωνάμα, έτριβε τα χέρια του ένα πράμα… άματις πήραν τα Γκιαούρια τον τελικό και βγήκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Καποδίστριας και γέλαγε το αμούστακο του χειλάκι…
Αλλά τον φάγανε κι αυτόν γιατί δεν έδωκε μίζα για το μονοπώλιο της πατάτας…

Διότι κύριε που πας χωρίς μίζα; Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι μάμα Ρούσσια!

Κι έτσι που λέτε ωρέ καρντάσια, έγινε ανεξάρτητο το Κόσσοβο…

Advertisements
%d bloggers like this: