Beam me up Scotty…
Ο Λινουξάς ο πρώην Windowsάς και ο Τρέκκι.

Αν τα λειτουργικά συστήματα ήταν αεροπορικές εταιρίες…

UNIX Airways
Ο κάθε επιβάτης φέρνει μαζί του ένα κομμάτι από το αεροπλάνο. ‘Ολοι μαζί, στον αεροδιάδρομο συναρμολογούν το αεροσκάφος κομμάτι-κομμάτι. διαφωνώντας αδιάκοπα για τον τύπο του σκάφους που φτιάχνουν.

Air DOS
‘Ολοι σπρώχνουν το αεροσκάφος μέχρι να αρχίσει να απογειώνεται και μετά μπουκάρουν μέσα… μέχρι να ξαναπιάσει έδαφος. Τότε βγαίνουν έξω και ξανασπρώχνουν…

Mac Airlines
‘Ολοι οι συνοδοί, κυβερνήτες, ατζέντηδες, λοιπό προσωπικό εδάφους έχουν την ίδια εμφάνιση και συμπεριφέρονται το ίδιο. Κάθε φορά που κάνεις μια ερώτηση, ευγενικά πλην αυστηρά σου λένε πως δεν χρειάζεται να ξέρεις, δεν θέλεις να ξέρεις και πως όλα γίνονται για τη δική σου εξυπηρέτηση, γιαυτό… σκάσε !

Windows Air
Ο τερματικός σταθμός είναι όμορφος και γεμάτος χρώματα με φιλικές αεροσυνοδούς και εύκολο check-in και ομαλή απογείωση. Μετά από 10 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο εκρήγνυται χωρίς καμμία προειδοποίηση.

Windows NT Air
‘Οπως και η Windows Air, αλλά κοστίζει περισσότερο, χρησιμοποιεί μεγαλύτερα αεροσκάφη και καταστρέφει κάθε άλλο ιπτάμενο αντικείμενο σε ακτίνα 50χλμ όταν εκρήγνυται.

Windows XP Air
Πας στο αεροδρόμιο που είναι συμβεβλημένο να για να απογειώνει μόνο αεροπλάνα της XP Air. ‘Ολα τα σκάφη είναι ολόιδια, με φανταχτερά χρώματα και πάνε προς τον ίδιο προορισμό. Είναι τρεις φορές μεγαλύτερα από όσο πραγματικά χρειάζεται να είναι. Σε όποιο διάδρομο και να πας, κάποιος, ντυμένος με ένα μανδύα, εμφανίζεται από το πουθενά και σε διατάζει να τον ακολουθήσεις. Οι αποσκευές σου αφαιρούνται μαζί με τα ρούχα σου και σου δίνουν ένα χαρτοφύλακα να κρατάς και τη στολή της XP Air να φορέσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης.

‘Ολα αυτά περιλαμβάνονται στη τιμή ενός εξωπραγματικά ακριβού εισιτηρίου.

Το αεροσκάφος δεν απογειώνεται εάν δεν υπογράψεις το συμβόλαιο. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, η μόνη παρεχόμενη διασκέδαση είναι ένα καρτούν με τον Μίκυ Μάους που παίζει αδιάκοπα.

Για να φας ή να πιεις κάτι, πρώτα πρέπει να τηλεφωνήσεις στον ταξιδιωτικό σου πράκτορα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, λαμβάνει χώρα, αρκετές φορές, σωματική έρευνα.

Εάν πας στο WC πάνω από δυο φορές, σου χρεώνουν το εισιτήριο… ξανά !

Ανεξάρτητα από τον προορισμό σου, το αεροπλάνο θα συντριβεί στην κορυφή του Ολύμπου.

Linux Air
Απογοητευμένοι υπάλληλοι άλλων αεροπορικών εταιριών, αποφασίζουν να ανοίξουν δική τους αεροπορική εταιρία. Φτιάχνουν μόνοι τους τα αεροπλάνα, τους αεροδιαδρόμους και τα τερματικά.

Χρεώνουν ένα μικρό ποσό, ίσα για τα έξοδα εκτύπωσης του εισιτηρίου αν και μπορείς να το κατεβάσεις από το διαδίκτυο και να το εκτυπώσεις μόνος σου.

‘Οταν επιβιβάζεσαι, σου δίνουν ένα κάθισμα, 4 μπουλόνια, ένα κάβουρα και ένα αντίγραφο του seat-HOWTO.html.

‘Οταν στήσεις το κάθισμα, διαπιστώνεις πως είναι ότι πιο αναπαυτικό έχεις νιώσει ποτέ, το φαγητό είναι εξαίσιο, η πτήση απογειώνεται και προσγειώνεται χωρίς πρόβλημα και πάντοτε στην ώρα της.

‘Οταν μοιράζεσαι την εμπειρία σου με επιβάτες άλλων αερογραμμών, το μόνο που σου λένε είναι… “Τι έπρεπε να κάνεις με το κάθισμα ;;;”

Απόδοση στην Ελληνική : https://trekos.wordpress.com
Πηγή : http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Linux
Συγγραφέας : ‘Αγνωστος.

Advertisements

2 Responses to “Αν τα λειτουργικά συστήματα ήταν αεροπορικές εταιρίες…”

  1. Δεν μας διευκρινίζει αν όλα τα σκάφη πετάνε από όλα τα αεροδρόμια. Κατά τα άλλα, εξαιρετικό! :>

  2. …και αυτό είναι κάτι που δε θα το μάθουμε ποτέ!


Comments are closed.

%d bloggers like this: